Брусницька громада
Чернівецька область, Вижницький район

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями

Дата: 14.11.2022 16:15
Кількість переглядів: 201

Фото без опису

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що Держреєстр РРО, затверджений наказом ДПС від 28.07.2022 № 489 «Про внесення змін до наказу ДПС від 21.12.2020 № 744» змінами, містить обмеження щодо використання окремих моделей із відповідними версіями програмного забезпечення для певних сфер застосування.

Зокрема, для реалізації алкогольних напоїв дозволяється застосовувати лише ті РРО, які включені до Держреєстру РРО і не мають відмітку «Крім реалізації алкогольних напоїв версіями ... ».

Статтею 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», зокрема, встановлено, що у заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, зазначаються адреса місця торгівлі, перелік РРО, які знаходяться у місці торгівлі, модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення РРО, реєстраційні номери посвідчень РРО, які знаходяться у місці торгівлі, дата початку їх обліку в контролюючих органах.

У додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, суб’єктом господарювання зазначається адреса місця торгівлі і вказуються перелік РРО, модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення РРО, які знаходяться у місці торгівлі.

Враховуючи зазначене, при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольними напоями суб’єктами господарювання необхідно використовувати виключно ті реєстратори розрахункових операцій, які включені до Держреєстру РРО і не мають відмітку «Крім реалізації алкогольних напоїв»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь